P+R Parking, Esch-Belval

Alzette, maakt sinds enkele jaren het voorwerp uit van een stedelijk reconversieproject zonder voorgaande in het Luxemburgs landschap. Er werd een nieuwe stadswijk ontwikkeld rond een gemengd concept waarin aandacht werd besteed aan arbeid, onderwijs, research, wonen, dagelijks leven, cultuur en vrije tijd. Het enige wat nog ontbrak was een parking, die naam waardig. Dat is inmiddels een feit: uit de grond rees een splinternieuwe parking met een oppervlakte van 30.000 m2, via een loopbrug rechtstreeks verbonden met het station van de universiteit.

Deze indrukwekkende parking, een gemengde constructie van staal en beton, ontvouwt zich over vier verdiepingen en een dak. Zijn structuur is gebaseerd op het principe van de staalplaat-betonvloer.

pdf Artikel in ons magazine info-steel

Esch-sur-Alzette, Belval-Ouest (LU)
Plaats_Localisation
Ministère du développement durable et des infrastructures,Luxembourg (LU)
Opdrachtgever_Maître d’ouvrage
CFL-Société Nationale des Chemins de Fer Luxembourgeois, Luxembourg (LU)
Afgevaardigd opdrachtgever_Maître d’ouvrage délégué
A.M. GK Engineering/Paul Wurth
Maîtrise d'oeuvre
Lucien Zbiorczyk
Architect_Architecte
CLE, Strassen (LU)
Algemeen aannemer_Entrepreneur général
Mabilux, Dippach (LU)
Staalbouwer_Constructeur métallique

tekst_tekst: Romain Goffinet
foto’s_photos: Gilles Martin

Tags: Mabilux | parkings | parkings |