Wijnpaviljoen - Bistro Quai

Het project van het wijnpaviljoen kadert in de continuïteit van de herinrichting van de Route du Vin en de boorden van de Moezel in Grevenmacher. Dit restaurant en wijnbar die de naam ‘Bistro Quai’ meekregen laat toe de producten van plaatselijke wijnkelders van Bernard Massard en Vinsmoselle te proeven en te genieten van het uitzonderlijk zicht op de omgeving.

Het project valt in de eerste plaats op door zijn structurele eenvoud: enkele verticale stijlen dragen een licht dak van stalen dekken. Zo is het hoofdvolume een eenvoudige structuur in rechthoekige kokerprofielen die een nuttig volume afbakenen door middel van een volledig beglaasde gordijngevel. De verticale stijlen dragen een licht dak van geprofileerde dakplaten in staal.

Het tweede, meer gesloten volume, is bekleed met sobere zwarte platen. Dit volume omvat de diensten: de keuken en de aanpalende vertrekken van het restaurant. Het staat ook in voor de verbinding met het fietspad.

Het gebouw is aan de kant van de Moezel omgeven door grote, hoge terrassen in een structuur van vierkante kokerprofielen. Het hoogteverschil van het plein zorgt voor twee niveaus: enerzijds de restaurantzone en anderzijds een bar-loungezone. Deze twee ruimtes zijn onderling met een beglaasde loopbrug verbonden. 

pdf Artikel in ons magazine info-steel

3, route du Vin, Grevenmacher
Plaats_Localisation
Administration communale de Grevenmacher, Grevenmacher
Opdrachtgever_Maître d’ouvrage
Made Architecture, Steinfort
Architect_Architecte
TR-Engineering, Luxembourg
CO3, Luxembourg
Studiebureau_Bureau d’études
Secolux, Leudelange
Controlebureau_Bureau de contrôle
IPROM, Diekirch
Algemeen aannemer_Entrepreneur général
IPROM, Diekirch
Staalbouwer_Constructeur métallique
Coljon (mur-rideau + tôles laqués), Steinfort
Stalen gevels_Façades métalliques

Foto’s_Photos : Made Architecture, Eric Chenal

Tags: TR-Engineering | Secolux | commercieel | ontspanning |