Verbouwing van een industriecomplex

Een bestaande complex diende aangepast te worden aan de noden van de nieuwe eigenaar Reckinger Alfred, een bedrijf in verwarming, sanitair installaties en technieken. Aangezien de oppervlakte van de bestaande kantoorruimte ontoereikend is, hebben de architect en de opdrachtgever ervoor gekozen om de kantoren onder te brengen in de bestaande hal.

Tussen de eerste twee portalen die grenzen aan het administratieve gebouw wordt in een betonnen plaat voorzien. Op deze nieuwe plaat, die rust op muren van metselwerk en pijlers, wordt een verdieping in staal opgetrokken.
Een staalstructuur, bestaande uit zes dubbele portaalconstructies met kolommen en dwarsbalken IPE 300 die met elkaar verbonden zijn door buisprofielen met een doorsnede van 140 mm, doorbreekt het bestaande dak van de ‘Astron’-hal. De nieuwe buitenwanden en dak worden afgewerkt met verzinkte metalen cassettes met een diepte van 16 cm, die zorgvuldig worden geïsoleerd.

Plaats ZARE Ouest, Ehlerange
Opdrachtgever Reckinger Alfred, Ehlerange
Architect Bruck + Weckerle Architekten, Luxembourg
Studiebureau Simtech, Berchem
Controlebureau  
Algemeen aannemer Entreprise Poeckes, Rumelange
Staalbouwer Mabilux, Dippach
Friederich, Esch-sur-Alzette
Foto's Oliver Hames

Tags: Mabilux | staalbouwwedstrijd 2009 |