Geric te Thionville

Breken met de traditie, de hoofdrolspelers en de overheden tot zelfs de meest terughoudenden overtuigen, dat is wat werd verwezenlijkt bij de uitbreiding van het commercieel centrum Geric in Thionville (FR). Een project dat tot een goed einde werd gebracht dankzij het gebruik van staal voor de structuren.

In slechts 10 maanden, van februari tot november 2013, werd de uitbreiding van het commercieel centrum Geric in Thionville tot een goed einde gebracht. Met een oppervlakte van ongeveer 5000 m² bevat de uitbreiding zowel nieuwe magazijnen als 3 erboven gelegen bovengrondse parkeerniveaus, uitgevoerd in cellenliggers. Een première voor Frankrijk. Deze planning van de werkzaamheden heeft de handelaars in staat gesteld geen enkele van de twee eindejaarsperiodes (2012 en 2013) te missen, periodes waarin ze een groot deel van hun omzet boeken.

Deze nieuwe structuren van het Geric-handelscentrum en de parking zijn erg innoverend voor de Franse markt. De gebruikte constructietechnieken voor dit project passen de nieuwste verworvenheden toe op vlak van de berekening van structuren en brandbestrijdings-engineering

pdf Artikel in ons magazine info-steel

4 rue du Maillet, Thionville (FR)
Plaats_Localisation
Geric, Thionville (FR)
Opdrachtgever_Maître d'ouvrage
Roger Lepage – Ertim, Paris (FR)
Architect_Architecte
Yannick Labart, Thionville (FR)
BET Huguet, Nancy (FR)
Studiebureau_Bureau d'études
Socotec, Metz (FR)
Controlebureau_Bureau de contrôle
Financière Geric, Thionville (FR)
Algemene aannemer_Entrepreneur général
Wallerich Lux, Hellange (LU)
Staalbouwer_Constructeur métallique

Tekst_Texte: Olivier Vassart (ArcelorMittal) -
Jean-Marc Wallerich (Wallerich Lux)
Foto's_Photos: Olivier Vassart (ArcelorMittal),
Geric, Gilles Martin, Francis Sulter (Wallerich Lux)

Tags: thermisch stukverzinken | cellenligger | parkings | parkings | commercieel |