Toegangspaviljoen van Sidor, Leudelange

SIDOR is een van de drie Luxemburgse intercommunales naast SIGRE en SIDEC, gevestigd te Leudelange, en zorgt in het zuiden van het land voor het ophalen en sorteren van vuilnis. In het kader van de uitbreiding van de huisvuilverbrandingsinstallatie besloot SIDOR niet alleen het toegangspaviljoen van de fabriek te vernieuwen, maar ook de weegbruggen voor de vrachtwagens te vergroten.

Voortaan rijdt men de site op via een nieuwe metalen luifel met een lengte van 11,40 m op ongeveer 5 m hoogte. De luifel, gebouwd op de hoogte van vrachtwagens, werd ontworpen door het architectenbureau BENG.

Alle zijden werden met metalen panelen van 2980 mm x 1160 mm bekleed, ook het dak. Zo ontstaat een vijfde gevel, die vanuit de hoogte zichtbaar is vanuit het administratieve gebouw. In totaal was 440 m² metalen bekleding nodig, evenals 18 ton staal voor de draagstructuur.

Plaats Route de Bettembourg, Leudelange
Opdrachtgever SIDOR, Leudelange
Architect Atelier d’Architecture BENG, Esch-sur-Alzette
Studiebureau Delage Fernand, Luxembourg
Controlebureau  
Algemeen aannemer  
Staalbouwer Constructions métalliques Arendt, Colmarg-Berg
Foto's Christof Weber Photographie

Tags: cw2011 |