Kantooruitbreiding SBE

Achter de binnentuin werden de kantoren van SBE, een studiebureau gespecialiseerd in staalstructuren, verder uitgebreid. Op deze site was een oude fabriekshal aanwezig, die in slechte toestand verkeerde. In deze hal bevond zich een stalen vakwerkstructuur met daarop een klassieke dakstructuur voor sheddaken.

Er werd voor geopteerd om deze stalen structuur zoveel mogelijk te behouden. Het geheel werd zorgvuldig gedemonteerd, hersteld waar nodig en voorzien van de noodzakelijke boringen en koppelingen voor de uitbreiding met een stalen dakgeheel en een extra werkplatform. Het platform werd volledig los gehouden van de bestaande wanden. De volledige ruimte is 50 m lang en 10 m breed. Het platform heeft een lengte van 40 m en is 7,50 m breed. Centraal in de ruimte werd een vide voorzien om interne vergaderingen te organiseren en het geheel ‘open te trekken’. In totaal werden er in de ruimte een vijftigtal werkplaatsen gerealiseerd.


Slachthuisstraat 71, Sint-Niklaas
Plaats_Localisation
SBE, Sint-Niklaas
Opdrachtgever_Maître d’ouvrage
Ante Architecten, Sint-Pauwels
Architect_Architecte
SBE, Sint-Niklaas
Studiebureau_Bureau d’études
Verstraete Gebroeders, Sint-Niklaas
Staalbouwer_Constructeur métallique

Foto’s_Photos : SBE - Sven Roosbeek

 

Tags: SBE | staalbouwwedstrijd 2010 | kantoor |