Apotheek De Vooght

Transparantie en helderheid, verpakt in een strak geheel en een stalen structuur: deze apotheek in Herentals beantwoordt helemaal aan de eigentijdse noden van de opdrachtgever.

De voorgevel is opgebouwd uit grote glazen schuiframen met daarvoor geperforeerde roestvast stalen luiken. Als zonwering houden de luiken de felle zomerzon buiten en laten een aangenaam gefilterd licht binnen. Als privacy-scherm behoeden ze de bewoners voor de inkijk vanuit de winkelstraat.

Opmerkelijk in de apotheek is verder het schappensysteem. Dit is opgebouwd uit geplooid, gemoffeld staal en werd speciaal voor dit project ontwikkeld. In de verticale stijlen werd een TL-verlichting ingebouwd. De lichtarmaturen van geschilderd gegalvaniseerd staal, zijn op maat gemaakt en geïntegreerd in het betonnen plafond. De overige bouwdelen, zoals trappen, leuningen, borstweringen en verluchtingsroosters, zijn allemaal gemaakt uit inox 304.

pdf Artikel in ons magazine info-steel

Apotheek De Vooght, Hofkwartier 6, Herentals
Plaats_Localisation
Apotheek ‘De Vooght’, Herentals
Opdrachtgever_Maître d’ouvrage
OPEN Architecten, Antwerpen
Architect_Architecte
Ir. J. Meijer, Wilrijk
Studiebureau_Bureau d’études
Eddy Van Echelpoel, Lille
Algemene aannemer_Entrepreneur général
Konstruktie machinebouw Jochems, Hoogstraten - Meer
Staalbouwer_Constructeur métallique

Foto’s_Photos : Toon Grobet

Tags: roestvast | commercieel |