Luifels in Leuven

In Leuven werden het Rector De Somerplein en het aanpalende Margarethaplein heraangelegd en grondig heringericht. Het doorgaand verkeer wordt voortaan omgeleid en de twee bushaltes op het voormalige 'Fochplein' zijn uit elkaar getrokken.

Doel van de nieuwe bushaltes en luifels op de twee pleinen was een eenduidige aanpak, gepaste beeldwaarde en duidelijke identiteit.
De luifel op het De Somerplein bestaat uit een glooiend glazen dak dat ondersteund wordt door een roestvaststalen draagstructuur. De kolommen dragen het dak in uitkraging en tevens de glazen wand die als windscherm fungeert.

De glazen wand van de luifel loopt door als wand van de fietsparking. De glaswand vormt een weerkerend thema doorheen het project.
Door middel van zeefdruk tussen de glasplaten kunnen delen aan het zicht onttrokken worden waar nodig.

De bushalte op het Margarethaplein is zichtbaar familie van de bushalte op het Rector Desomerplein: een glazen dak wordt ondersteund door een roestvrijstalen structuur.

pdf Artikel in info-steel

Rector De Somerplein, Leuven
Plaats_Localisation
Stad Leuven, Leuven
Opdrachtgever_Maître d’ouvrage
Ney & Partners, Brussel
Architect_Architecte
Ney & Partners, Brussel (ontwerp)
Anmeco / Stendess, (uitvoering)
Studiebureau_Bureau d’études
Wegebo, Brussel
Algemene aannemer_Entrepreneur général
Anmeco, Zwijndrecht
Staalbouwer_Constructeur métallique
SECO, Brussel
Controlebureau_Bureau de contrôle

Foto’s_Photos: J-L Deru (Photo-Daylight)

Tags: roestvast | Ney & Partners | SECO | Anmeco SBP | staalbouwwedstrijd 2014 | luifel | transport |