Een sociale woonwijk in de schaduw van het Justitiepaleis

De volkswijk 'de Marollen', waar het hart van Brussel klopt, heeft de voorbije jaren heel wat veranderingen ondergaan.Terwijl er wordt nagedacht over de herbestemming van het monumentale Justitiepaleis trekt recht daartegenover, aan de andere kant van de Miniemenstraat, de renovatie van 150 sociale woningen van de Brusselse Haard door architectenbureau Philippe Samyn and Partners in opdracht van Beliris, de aandacht van voorbijgangers, buren of wandelaars.

Elegante balkons in gegalvaniseerd staal bevestigd tegen de gevels veranderen de visuele en symbolische perceptie van dit geheel dat in 1959 werd gebouwd volgens de plannen van de architecten van de Groep Alpha (aan wie we ook het Rijksadministratief Centrum danken). 

pdf Artikel in info-steel

Miniemenstraat_Rue des Minimes 109-137,
Brussel_Bruxelles
Plaats_Localisation
De Brusselse Haard_Le Foyer Bruxellois,
Brussel_Bruxelles
Beliris, Brussel_Bruxelles
Opdrachtgever_Maître d'ouvrage
Philippe Samyn and Partners, architects and engineers, Brussel_Bruxelles
Architect_Architecte
Setesco, Brussel_Bruxelles
Studiebureau_Bureau d'études
Bam Mat, Chaudfontaine
Galva Power, Charleroi
Staalbouwer_Constructeur métallique
Bam Galère, Chaudfontaine
Algemene aannemer_Entrepreneur général

Tekst_Texte: Guénaëlle Navez
Foto's_Photos: Bernard Boccara,
Marie-Françoise Plissart, Nathan Duvivier

Tags: Galva Power | renovatie | SETESCO | meergezinsbouw |