AP Frame, Ukkel

Het project bestaat uit een appartementsgebouw en een handelsruimte tussen gemene muren.

De commerciële en ambachtelijke activiteit speelt zich af op de beneden- en in de kelderverdieping. Een transversale vide die door de hele diepte van het gebouw loopt, verbindt deze twee niveaus.
Op de bovenste verdieping zijn twee appartementen ingericht. De gemeenschappelijke ruimten zijn geminimaliseerd door ze te groeperen per vijf waardoor er binnen een open ruimte wordt gecreëerd in de hoogte en het licht langs de vides naar binnen valt. Enkel een stalen structuur laat zo een lichte en flexibele inrichting toe voor de vides en bezoekruimtes.

De speciale indeling van de plekken en de broosheid van een van de scheidingsmuren speelden eveneens in het voordeel van een licht, gemakkelijk en snel ontwerp. Er werd ook beslist om lichte scheidingswanden te maken in twee stukken waarvan de buitenkant demonteerbaar is, zodat de bestaande scheidingsmuren nog verhoogd kunnen worden.

Wat de structuur van het gebouw betreft, zijn de voorgevels opgebouwd uit lichte materialen, zoals het raamwerk en de gevelbekleding in gelakt aluminium.  Twee uitstekende kaders benadrukken de vensteropeningen op elke verdieping, heel breed op de benedenverdieping, heel smal naar boven toe.

pdf Artikel in ons magazine info-steel

AP Frame
Chaussée de Waterloo 982, Uccle
Plaats_Localisation

Autre Perspective, Uccle    
Opdrachtgever_Maître d’ouvrage

Van Eetvelde Architectes, Uccle
Architect_Architecte

AB Associates, Hasselt
Studiebureau_Bureau d’études

JECO, Bree
Staalbouwer_Constructeur métallique

Foto’s_Photos : Audrey de Leval

Tags: AB Associates | staalbouwwedstrijd 2008 | meergezinsbouw |