The black box

Op nadrukkelijke wens van de eigenaars bouwde de architect een huis zonder franje. De bewoners wilden een hedendaagse woning die ervaren wordt als een loft. Om openheid te creëren biedt staalbouw door toepassing van kolommen afdoende mogelijkheden. Openheid is net wat een loft vraagt. Het resultaat is een zwarte doos.

Om het volume krachtiger te maken, trok het architectenbureau Vanderperren de tuingevel op tot de verdieping. Door deze ingreep lijkt de woning groter. Het volume bezit een krachtige massiviteit door de gitzwarte Kingspanpanelen met een top-laag van gemalen marmer. Deze panelen worden vooral in de industriebouw gebruikt, maar lenen zich ook perfect voor woningen.

Zo massief het gebouw zich manifesteert aan de buitenkant, zo open en luchtig ervaart men het binnen.
De liggers zijn weggewerkt in de wanden en de zoldering.

pdf Artikel in ons magazine info-steel

Black Box (zwarte doos)
Guido Gezellestraat  77, Aartselaar
Plaats_Localisation

Dhr en Mevr. van Hee - Goethals, Aartselaar
Opdrachtgever_Maître d’ouvrage

Architectenbureau Vanderperren, Zaventem
Architect_Architecte

De Meestere, Kortrijk
Staalbouwer_Constructeur métallique

Foto’s_Photos : Luc Roymans

Tags: staalbouwwedstrijd 2008 | eengezinswoning |