Woning Westlakebridge in Hulshout

Deze vakantiewoning is bedacht als een brug en heeft een huid van weervast staal langs de toegangsweg en een glazen huid langs de vijverkant.
Architectenbureau Vanderperren vatte deze woning tweeledig op met een portiek om de overspanning te realiseren en een hangend gedeelte boven het water.

Het gesloten bruggedeelte is bekleed met weervast staal en herbergt alle functionele ruimtes: tuinberging, vestiaire, keuken, sanitair blok en verwarming. Er wordt verwarmd met warmterecuperatie uit de lucht. Een houtkachel zorgt voor bijverwarming.

Het hangend gedeelte is open en transparant. Alle buitenwanden en 80% van het dak zijn in glas uitgevoerd. De verbondenheid met de natuur wordt versterkt door de overgang tussen de beschutte en onbeschutte buitenruimte te overbruggen door middel van twee terrassen.

De tuinarchitect beperkte zijn ingrepen tot de kleine parking en het aanplanten van enkele hagen om de privacy te garanderen.

pdf Artikel in ons magazine info-steel

Westlakebridge

Privé
Plaats_Localisation

Privé
Opdrachtgever_Maître d’ouvrage

Architectenbureau Vanderperren, Zaventem
Architect_Architecte

I.S.B. Engineering, Hasselt
Studiebureau_Bureau d’études

Diliën Metaalwerken, Houthalen
Algemene aannemer_Entrepreneur général

Diliën Metaalwerken, Houthalen
Staalbouwer_Constructeur métallique

Foto’s_Photos : Architectenbureau Vanderperren, Hans Vanstappen

Tags: DMW | staalbouwwedstrijd 2008 | eengezinswoning |