Tuinwand woning

De beglaasde puntgevel van deze woning, gelegen in het kanton Grevenmacher, komt uit op een groot terras en gezellige tuin die parallel aan de straat liggen. De bouwheer wou een ‘zachte’ oplossing als afscheiding, dit wil zeggen een oplossing die de privacy van het terras zou afschermen van de straat zonder al te veel de indruk te geven van een strenge en koude scheidingsmuur.

Het architectenbureau WeB kwam met het idee van een stalen gordijn dat dienst zou doen als afscheiding, een eenvoudige stalen structuur bestaande uit 126 L-profielen (100 x 50 x 6 mm en 3 m hoog), gelakt in de kleur DB 703. De afscheiding heeft een lengte van ongeveer 9,5 m en bestaat uit 6 identieke elementen en een dubbele deur. De zes elementen zijn gespiegeld en gedraaid, wat enigszins een gegolfde vorm en aanblik geeft. Het idee van een stalen gordijn wordt nog versterkt door afwisselende kleine openingen die de zonnestralen gedeeltelijk doorlaten op het terras. Het spel van licht en schaduw wekt daardoor de indruk van een echt bewegend gordijn.

Plaats Privé
Opdrachtgever Privé
Architect Bureau d’Architecture WeB, Grevenmacher
Studiebureau  
Controlebureau  
Algemeen aannemer  
Staalbouwer Schlosserei & Kunstschmiede Girst-Schneider, Rosport
Foto's steve troes fotodesign

Tags: cw2011 | andere |