Woning Cipolat-Lessire

Deze woning is tegen een helling aan gebouwd. De achtervleugel rust elegant tegen de heuvel en wordt door twee kolommen op 50 cm van de grond gesteund.

Naast haar elegantie valt ze ook op door de originaliteit van het volume dat loodrecht op de straat staat ingeplant en over de vallei uitkijkt. Op zijn hoogste punt plooit het volume zich, om zich aan de helling vast te haken. De oversteek vormt een carport en bakent de toegangszone af. De constructie past naadloos in de beboste omgeving en straalt een eigentijds karakter uit door de kleurenkeuze. Door haar beperkte hoogte gaat ze als het ware op tussen de bomen. Haar platte daken lijken de algemene volumetrie te drukken. De structuur bestaat uit een sokkel die in de grond verankerd is, getooid met een uitkragende betonnen plaat. Het bovenste volume is samengesteld uit stalen portieken gevormd door HEB 100-liggers, en dat zowel voor de kolommen als voor de balken. De structuur laat een ‘open plan’ toe.


Chemin du Beau Vallon 28, Wépion
Plaats_Localisation
Fabrizio et Christel Cipolat-Lessire, Wépion
Opdrachtgever_Maître d’ouvrage
Cipolat_Architecture, Brussel_Bruxelles
Architect_Architecte
MC² Ingénieurs & Architectes, Louvain-la-Neuve
Studiebureau_Bureau d’études
Espaces, Ciney
Algemene aannemer_Entrepreneur général
De Bolle, Naninne
Entreprises Lefin Michael, Thieux 
Staalbouwer_Constructeur métallique

Foto’s_Photos : Fabrizio Cipolat

 

Tags: staalbouwwedstrijd 2010 | eengezinswoning |