Ingang Parking Heine, Luxemburg-stad

De ondergrondse parking Heine, gebouwd in het midden van een van de meest prestigieuze lanen van de stad Luxemburg, beschikt over 302 parkeerplaatsen over 5 verdiepingen.

Voor de ingang ontwierp de architect een stalen structuur bekleed met roestvrij staal, waarvoor hij zich liet inspireren door de metro-ingangen van Parijs. Het ontwerp is een eenvoudig geometrisch geheel dat doet denken aan het blad van een palmboom vormgegeven in staal en speelt met het licht.

Dit stalen skelet in de vorm van een grote paraplu beschermt tegen slechte weersomstandigheden dankzij een glazen afdekking die aan de dragende structuur hangt. Dit innovatieve systeem brengt de elegantie van de metalen structuur goed tot uiting, terwijl de ribben dienst doen als zonwering.

Alle krachten van deze gebogen constructie worden afgeleid naar de liftkooi, wat enkel mogelijk was dankzij de goede coördinatie met de onderneming die verantwoordelijk was voor het ontwerp en de installatie van de liften.

pdf Artikel in ons magazine info-steel

Rue Heinrich Heine, Luxembourg
Plaats_Localisation
Ville de Luxembourg - Administration des Travaux et des Services, Luxembourg
Opdrachtgever_Maître d’ouvrage
Moreno Architecte, Luxembourg
Architect_Architecte
Lux-CEC, Luxembourg
Sit-Lux, Crauthem
Studiebureau_Bureau d’études
Seco, Capellen
Controlebureau_Bureau de contrôle
Soludec, Luxembourg
Algemene aannemer_Entrepreneur général
Lindab, Diekirch
Mabilux, Dippach
Staalbouwer_Constructeur métallique

Foto’s_Photos: Laurence Gengler (Lindab)

Tags: roestvast | Mabilux | Soludec | Lindab | Secolux | parkings |