Gemeentehuis Esch-sur-Sûre

In 2012 werd een nieuwe gemeente gevormd door de fusie van de gemeenten Heiderscheid, Esch-sur-Sûre en Neunhausen. Het doel van het bouwproject bestaat erin het centrum van het dorp Eschdorf te herstructureren en er een campus met uiteenlopende activiteiten te ontwikkelen: een nieuw gemeentehuis, ontmoetingsplaats voor verenigingen, feestzaal en flats voor bejaarden.

De architectuur waarvoor gekozen werd verwijst naar landelijke elementen, zonder er zich op vast te pinnen. Het monolitisch blok wordt bekleed met een uniform membraan in gestrekt weervast staal (‘corten’). De belangrijkste motivatie voor de keuze van weervast staal was zijn levendige en toch genuanceerde kleur. Zijn uitzicht dat dat van natuurlijke kleuren benadert maakt een harmonische integratie in een groene omgeving mogelijk. De weerkaatsing van de lichtstralen bezorgt deze staalsoort haar typische eigenschap.

De specificiteit van het ontwerp ligt hem in de toepassing van een doorlopende bekleding tussen verticale gevel en hellend dak en dit zonder dat een dakgoot of regenwaterafvoer te zien zijn.

pdf Artikel in ons magazine info-steel

1, an der Gaass L-9150 Eschdorf
Plaats_Localisation
Administration communale d’Esch-sur-Sûre, Esch-sur-Sûre
Opdrachtgever_Maître d’ouvrage
BALLINIPITT Architectes Urbanistes, Luxembourg
Architect_Architecte
Groupe d’études RE Design/bered et Dalzotto&associés, Wiltz
Studiebureau_Bureau d’études
Binsfeld & Bintener, Kehlen
Staalbouwer_Constructeur métallique

Foto’s_Photos : Grid-Design

Tags: weervast | overheid |