Passiefwoning met staalskelet

Het interieur van de passiefwoning in Sint-Pieters-Leeuw bestaat uit een spiraalvormige opeenvolging van ruimtes die een intern landschap uitmaken.

De wandeling gaat via meer open zones naar intiemere plekken en biedt telkens wisselende relaties, onderling en met het omringende landschap.
De dragende bovengrondse structuur werd uitgevoerd in zichtbare gegalvaniseerde staalprofielen. Deze stalen portieken dragen de opgehangen bovenverdiepingen waardoor een grote planvrijheid op het leefniveau ontstaat.

Het staalskelet wordt volledig losgekoppeld van het omhulsel.Sandwichpanelen uit de industriebouw doen dienst als isolatie. Ze zorgen voor een makkelijke en snelle opbouw, niettegenstaande hun dikte van 20 cm. 

Het structureel uitdagend concept en de industriële constructietechnieken beletten niet dat er met natuurlijke materialen een tactiele binnenruimte is ontstaan.

pdf Artikel in info-steel

Privé
Plaats_Localisation
Privé
Opdrachtgever_Maître d’ouvrage
NU architectuuratelier, Gent
Architect_Architecte
Robuust architectuur & onderzoek, Gent
Studiebureau_Bureau d’études
Brouwers, Genk
Staalbouwer_Constructeur métallique

Foto’s_Photos: Stijn Bollaert

Tags: thermisch stukverzinken | staalbouwwedstrijd 2014 | eengezinswoning |