Parking UZ, Jette, Brussel

Als gevolg van de enorme groei van het AZ VUB in Jette ontstond er een nijpend tekort aan parkeerplaatsen. De groei zorgde niet alleen voor minder parkeerplaatsen, maar tegelijkertijd ook voor meer personeelsleden en patiënten.

Om dit probleem het hoofd te bieden werd besloten om boven de bestaande parkeerplaatsen een nieuw parkeergebouw te realiseren, goed voor zo’n 850 plaatsen. Deze parking werd vervaardigd uit een thermisch verzinkt stalen draagstructuur en een staalplaatbetonvloer. De keuze voor deze materialen zorgde voor een lichte en slanke structuur en beperkte meteen ook sterk de montagetijd.

Rekening houdend met de blijvende groei van het ziekenhuis werd de staalstructuur zo ontworpen en berekend dat de parking met een tweede verdieping kan uitgebreid worden tot 1.200 plaatsen.

 

Parkeergarage UZ Jette, Brussel
Laarbeeklaan 101, Jette
Plaats_Localisation
Apcoa Belgium, Antwerpen
Opdrachtgever_Maître d’ouvrage
SVR Architects, Antwerpen
Architect_Architecte
JVZ Raadgevend Ingenieursbureau, Deventer (NL)
Studiebureau_Bureau d’études
Continental Car Parks, Twello (NL)
Algemene aannemer_Entrepreneur général
BCM, Hoogstraten
Staalbouwer_Constructeur métallique

Foto’s_Photos : BCM, Infosteel

tekst_tekst: Romain Goffinet
foto’s_photos: Gilles Martin

Tags: thermisch stukverzinken | BCM | parkings | parkings |