info-steel-32

14 categorie A Maar bij het ontwerp van het gebouw werd ook rekening gehouden met energiebesparing en milieuzorg. Staal is zeer duurzaam tijdens het gebruik en kan volledig worden gerecycled. Op energetisch gebied beantwoordt het aan de hui- dige eisen die aan de techniek worden gesteld. De elementen van de keukenuitrusting, zoals de koelkasten, zijn op energetisch gebied het neusje van de zalm. De mechanisch gestuurde lucht die om de zes minuten de omgevingslucht ververst wordt via lange kokers naar de grote zaal van het restaurant gevoerd. Het groendak, de zonne- cellen, de warmtepomp en de zonnecollectoren op het dak zijn nog andere elementen die het algemene concept van duurzaamheid van het gebouw versterken. Mais le bâtiment a également été conçu dans un souci d’économie d’énergie et de respect de l’environ- nement. L’utilisation de l’acier convainc par sa dura- bilité pendant l´utilisation et est totalement recyclable. Quant au concept énergétique, il correspond aux exigences actuelles de la technique. Les éléments de l´équipement de la cuisine, comme les réfrigérateurs par exemple, sont à la pointe du progrès d’un point de vue énergétique ; l´air frais contrôlé qui renouvelle l’air ambiant toutes les six minutes est amené dans la grande salle du restaurant par des buses longues por- tées ; enfin, la végétalisation de la toiture, les cellules photovoltaïques, la pompe à chaleur et les collecteurs solaires du toit sont autant d’autres éléments qui complètent encore le concept global ‘durable’ du bâtiment. 1. kleedkamer personeel _vestiaire personnel 2. wc personeel _wc personnel 3. drankvoorraad _stockage boissons 4. voedingvoorraad _stockage aliments 5. afwas _plonge 6. dranken _boissons 7. technisch lokaal _local technique 8. koelkamer _chambre froide 9. open keuken _cuisine ouverte 10. wc andersvaliden _wc handicapés 11. wc dames _wc femmes 12. wc heren _wc hommes 13. gang _couloir 14. zaal _salles d’hôtes 15. terras _terrasse

RkJQdWJsaXNoZXIy MzE2MDY=