info-steel-63

was quasi onbestaande. Ook louter bouwkundig moest een en ander worden aangepakt”. Het eerste idee - een klassieke renovatie – werd net als een nieuwbouw terzijde geschoven wegens niet realistisch en niet beantwoordend aan de taak die men van een educatief en toeristisch centrum mocht verwachten. “We stapten dan ook snel af van dat concept en opteerden voor een overkapping die de hoeve, de historische bakoven en de ruimte eromheen zou overkoepelen”, gaat Jo Taillieu verder. “We wilden een genereus gebouw dat alle gebruikers van het centrum het nodige comfort kon aanreiken, ook bij slechte weers- omstandigheden, en een ankerpunt bieden voor het verkennen van het Pajottenland. Uitgaande van het concept duurzaamheid leek de meest voor de hand liggende oplossing de creatie van een glazen constructie met de logica van question devait être abordée, d’un point de vue purement structurel également. » La première idée — une rénovation classique — a été mise de côté, tout comme celle d’une construction neuve, parce qu’elle était irréaliste et ne répondait pas à la fonction que l’on pouvait attendre d’un centre éducatif et touristique. « Nous avons donc rapidement abandonné ce concept et avons opté pour un dôme qui couvri- rait la ferme, le four historique et l’espace qui l’entoure », poursuit Jo Taillieu. « Nous voulions un bâtiment généreux, qui fournirait à tous les utilisateurs du centre le confort nécessaire, même par mauvais temps, et un point d’ancrage pour explorer le Payottenland. Sur la base du concept de durabilité, la solution la plus évidente semblait être la création d’une construction en verre avec la logique de la technologie de serre. Les dépendances délabrées 26

RkJQdWJsaXNoZXIy MzE2MDY=