Staalbouwwedstrijd 2020

Infosteel maakte op maandag 22 februari de laureaten van de Staalbouwwedstrijd 2020 bekend.

De Staalbouwwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd beurtelings in België en in Luxemburg en was aan zijn 21ste editie toe. De deelname aan de Staalbouwwedstrijd 2020 stond open voor bouwprojecten op Belgische bodem die volledig of gedeeltelijk in staal gerealiseerd werden tussen juni 2018 en eind mei 2020. Ook projecten buiten Belgïe kwamen in aanmerking op voorwaarde dat een belangrijke partij betrokken bij het project haar hoofdzetel in België had.

Vier laureaten en een speciale vermelding

Er namen 66 projecten deel aan deze editie. De jury vergaderde op 12 januari 2021 in de gerenoveerde papierfabriek Quartier Papier in Zaventem en bekroonde 4 laureaten in de categorieën :

De jury bestond uit :

  • Sébastien Seret, Greisch;
  • Eddy Hermans, Stabilogics;
  • Nicolas Raemakers, OSK-AR Architecten;
  • Ka Man Hün, BASF;
  • Dominique Pieters, Planopli;
  • Patrick Maes, Smulders;
  • Robin van Beveren, Basil Architecture

Publieksprijs

Sinds een aantal jaren wordt bij de Staalbouwwedstrijd ook een publieksprijs uitgereikt. Hierdoor worden alle ingediende projecten nog meer in de kijker gezet. Bij de editie 2020 ging deze prijs voor het eerst digitaal en richting social media. De online voting kende een groot succes : meer dan 2700 geïnteresseerden bekeken de projectfiches en brachten hun stem uit.

Video van de overhandiging van de trofee

U kan een leuk filmpje bekijken waarin onze vliegende reporter de 4 laureaten interviewt en hen de trofee overhandigt. Een korte voorstelling van de projecten en een klein interview zijn verwerkt in de acht minuten durende video.

Deelnemende projecten

© 2023 - Infosteel