Skip to main content

Fragile-Lab: Uitbreiding boetiek

[widgetkit id="151" name="boetiek-Fragile-Lab-Antwerpen"]

Voor de uitbreiding van hun boetiek voor zwangerschapsmode kozen de bouwheren resoluut voor een eigentijdse invulling.

Als vertrekpunt gebruikten de architecten het beeld van de stellingenstructuur uit bamboe, zoals die in Aziatische landen frequent voorkomt. Binnenin wordt de aandacht dan ook getrokken door de dunne, witte staalkolommen, die als dunne (bamboe)stammen in de wind lijken te wiegen wat zorgt voor een verrassend licht en luchtig effect. Het ranke skelet van de staalbuizen met een diameter van 62 mm, loopt door van de kelder tot het dak. De kolommen volgen een lange gebogen lijn tot helemaal achterin de winkel, terwijl ze binnen dwars door de vloerplaten lopen. Vanaf de patio achter de trappen, staan ze buiten de structuur. Het transparante effect wordt nog versterkt door de uiterst dunne vloerplaten. De plafonds bestaan uit zichtbaar gelaten verzinkte steeldeckplaten.

De witte opengewerkte metalen trap staat in schril contrast met de onregelmatige textuur van de gesloten zwartgeschilderde scheidingsmuur. Een hangende binnentuin accentueert de circulatiezone en geeft het interieur een onverwacht accent.

Op de eerste verdieping bevinden zich twee open showrooms, op de tweede de ontwerpateliers. De bovenste verdieping omvat de vergaderzaal en is via een open trap bereikbaar.

pdf Artikel in het magazine info-steel

Fragile-Lab, Kammenstraat 82-84, Antwerpen
Plaats_Localisation

Natale, Antwerpen
Opdrachtgever_Maître d’ouvrage

import-export Architecture, Antwerpen
Architect_Architecte

Studieburo Mouton, Gent
Studiebureau_Bureau d’études

Gebroeders Doms, St-Lenaarts
Staalbouwer_Constructeur métallique

Foto’s_Photos : Filip Dujardin
Tekeningen_Dessins: Studieburo Mouton