Skip to main content

Specifieke producten in staal

Reliëfplaat

Platen met reliëf (traanplaat, e.d.). Mechanisch behandelde (dieptrekken,…) platen, waardoor een motief verkregen wordt. Toepassing naast als geveldecoratie ook in vloerplaten en als interieurafwerking.

staal-acier-tole-traitee-mecaniquement-mechanisch-bewerkt-1

Strekmetaal

Strekstaal is het resultaat van twee gecombineerde mechanische acties. Het insnijden van de plaat en het uitrekken. Beschikbaar in thermisch en elektrolytisch verzinkt, en geverfd, evenals nagewalst en in inox. De te verkrijgen dimensies hangen af van de maaswijdte.

staal-acier-tole-traitee-mecaniquement-mechanisch-bewerkt-2

Geperforeerd staal

Het perforeren van staalplaat gebeurd koud met behulp van een mechanische pers. Beschikbaar in verschillende afmetingen, diktes, patronen, afhankelijk van het gebruikte materiaal (zacht staal, thermisch verzinkt staal, roestvast staal, enz. ) Deze platen kunnen na perforatie geplooid, gelast, ed. worden.

staal-acier-tole-revetement-metallique-mechanisch-bewerkte-3

Weefsels gemaakt uit stalen staafjes en/of kabels

Verschillende variaties mogelijk, rigide, soepel, ringen, staven, enz. In verschillende standaard afmetingen verkrijgbaar, maar eveneens op vraag en maat. Beschikken naargelang de samenstelling en geometrie over variërende sterkte eigenschappen.

staal-acier-maillage-grille-weefsel-rooster-1

  • “Stainless steel meshes, weaves and welded structures, Technical documentation of application”, 2004
  • “GKD- Wire Mesh Atlas - Creative Weave from function solution, Technical Manual for metalworkers and Architects”, GKD World Wide Weave 0
  • “Mesh., The metallic fabrics designed by Dominique Perrault and Gaëlle Lauriot - Prévost with GKD”, W editions 1992
  • “Picturebook References and technical information 2003, ”, GKD World Wide Weave 2003