Skip to main content

News

Tata Steel introduceert een innovatief kleurnavigatiesysteem

Tata Steel introduceert een innovatief kleurnavigatiesysteem

Tata Steel heeft een uniek en revolutionair kleurensysteem geïntroduceerd, waarmee bestekschrijvers snel en gemakkelijk hun weg vinden naar de juiste Colorcoat® producten en kleuren voor hun gebouwbekleding. Colorcoat® Compass is het eerste systeem in zijn soort binnen de Europese markt voor gebouwbekleding; het is nu beschikbaar via de vertegenwoordigers van Tata Steel en de geselecteerde Colorcoat® leveranciers.

Colorcoat® Compass

Colorcoat® Compass is een innovatief en allesomvattend digitaal systeem, dat werkt met behulp van een speciaal ontwikkeld kleurmetingsinstrument. Vrijwel elk object kan binnen een aantal seconden worden gescand voor een kleurenmatch. Ongeacht of het nu gaat om een bouwmateriaal, of de bedrijfskleuren van een klant; u kunt zelfs een stuk fruit of uw andere voorwerpen in uw omgeving als inspiratiebron gebruiken!

Colorcoat® Compass levert gedetailleerde informatie over elke kleur om te laten zien of er een exacte match is binnen de Colorcoat HPS200 Ultra® en Colorcoat Prisma® reeks, of een eerder gematchte kleur via de Repertoire® kleur consultancy. Tegelijkertijd geeft het details van de beschikbare Confidex® Garantie op basis van bouwlocatie, toepassing en kleur.  

Nuttige zoekfunctie voor RAL-kleuren

Het systeem omvat tevens een nuttige zoekfunctie voor RAL-kleuren; daarnaast kan het systeem aanvullende kleuren aanreiken. Dankzij de RAL-zoekfunctie kan de kleurendatabase snel doorzocht worden via RAL classic, RAL design en British Standard kleurcodes; de volledige RAL-bibliotheken zijn in het systeem geladen. Stalen van al deze kleuren kunnen rechtstreeks vanuit het systeem worden besteld.

Commentaar van David Hanson, Director Colors Coil Sales, Building Envelope:  "Colorcoat® Compass is een revolutionair nieuw systeem, dat gebruik maakt van gangbare innovatieve technologie binnen de B2C-markt.  Het bevat een schat aan informatie, zodat ontwerpers snel en gemakkelijk door het kleurspecificatieproces kunnen navigeren. Dankzij het Colorcoat® Compass kunnen gebruikers binnen enkele minuten een gefundeerde kleurkeuze maken op basis van beschikbaarheid, uitvoerbaarheid en garantieniveau."

Wilt u meer informatie over het Colorcoat® Compass of misschien een afspraak maken met uw lokale vertegenwoordiger om deze nieuwe toepassing in werking te zien? Neem dan aub even contact op met de Colorcoat Connection® helpline

Meer info over Tata Steel vindt u hier:

tata steel colorcoat compass 01tata steel colorcoat compass 02