Skip to main content

News

Faculteitsbibliotheek vrij toegankelijk tijdens Dag van de Wetenschap

Architect : OFFICE Kersten Geers David Van Severen - foto jvdb (infosteel)

Op zondag 27 november 2016 kan u de faculteitsbibliotheek vrij bezoeken tussen 10u en 17u en deelnemen aan twee rondleidingen.
Tijdens de Dag van de Wetenschap op zondag 27 november 2016 organiseert de UGent (net als vele andere actoren) tal van publieksactiviteiten rond wetenschappen en technologie. U kan die dag tussen 10u en 17u vrij een bezoek brengen aan de faculteitsbibliotheek Ingenieurswetenschappen en Architectuur.

Staalbouwwedstrijd 2016

De renovatie van een voormalige practicumzaal tot faculteitsbibliotheek, een ontwerp van het architectenbureau OFFICE Kersten Geers David Van Severen, werd onlangs bekroond met de Staalbouwprijs in de categorie "Specifieke elementen in staal". De jury motiveerde zijn keuze als volgt : "Dat ritmering en materiaalgebruik van de bestaande borstwering werd overgenomen, werd door de jury geapprecieerd. De boekenkast over meerdere verdiepingen en staalstructuur zijn ontworpen als één geheel. Een verplaatsbaar hekwerk ter bescherming van de boeken laat toe de ruimte ook voor andere activiteiten te gebruiken."

Lees meer over de bibliotheek in ons magazine info-steel 47.

Vrij toegankelijk op zondag 27 november 2016

Meer info en inschrijving rondleiding hier