Skip to main content

News

Tijdelijk brug bij 100ste editie van het BK cyclocross in Oostende

 Tijdelijk brug bij 100ste editie van het BK cyclocross in Oostende

Voor het Belgisch kampioenschap veldrijden op 7 & 8 januari 2017 werd een uitzonderlijk parcours bedacht, voorzien van een tijdelijke brug die de Wellington paardenrenbaan verbindt met het strand. De brug zal enkel gebruikt worden door de veldrijders tijdens het kampioenschap.

De brug bestaat uit 2 torens van 17 m hoog (tussenafstand 41 m), een horizontaal brugdeel van 43 m lang en 2 oprijhellingen. Ze heeft een totale lengte van 129 m. De trekkers tussen bovenzijde toren en brugdelen zorgen voor een hangbrugprincipe, waardoor de vakwerken lichter kunnen uitgevoerd worden. Vakwerk en brugdek zelf is opgebouwd uit gerolvormde en voorverzinkte stalen profielen 220mm hoog. De kolommen van de torens zijn gerolvormde kokers 160*7 in hoogwaardig staal.

De materialen voor de torens zijn diepbadverzinkt. De stabiliteit van de torens wordt verzekerd door een bovengronds stabilisé-bed en een staalframe uit warmgewalste profielen waarop beton ballastblokken zijn aangebracht. De brug zou in de toekomst kunnen herbruikt worden voor gelijkaardige doeleinden.

  • Vormgeving/schetsontwerp door ir.arch. Sara Depauw 
  • Staalontwerp en productie gerolvormde staalstructuur door voestalpine Sadef
  • Funderingsontwerp, fundering en montage structuur door Beeuwsaert Construct.

Meer info:

bk veldrijden oostende tijdelijke brug 03