Skip to main content

News

Uitnodiging aan experts in de staalsector om deel te nemen aan normontwikkeling

Ben je een deskundige met kennis en ervaring in staal? Als belanghebbende in de staalindustrie is jouw stem cruciaal bij het ontwikkelen en herzien van normen zoals NBN, EN, en ISO.

Het Staalindustrie Verbond (GSV) fungeert als sectorale operator voor het NBN. Wij coördineren en leiden de normeringsactiviteiten binnen de Belgische staalindustrie, zowel voor staal als roestvrij staal. We beheren ongeveer 700 normen die van toepassing zijn op diverse aspecten van de staalindustrie, van productnormen tot testmethodes.

Wil je jouw invloed laten gelden? We nodigen experts in de staalsector uit om deel te nemen aan normontwikkeling. Dit kan door zitting te nemen in een van onze normcommissies, of door commentaar te geven of te stemmen op nieuwe of gewijzigde normen.

Jouw expertise en ervaring zijn essentieel voor het waarborgen van de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van staalproducten en -processen. Door deel te nemen aan normontwikkeling draag je niet alleen bij aan de standaardisatie van onze industrie, maar profiteer je ook op verschillende manieren:

Professionele groei: Deelname aan normontwikkeling biedt kansen om kennis te delen, nieuwe inzichten te verkrijgen en vaardigheden op het gebied van standaardisatie te versterken.

Netwerkmogelijkheden: Je komt in contact met andere professionals en organisaties binnen de staalindustrie, wat kan leiden tot nieuwe samenwerkingen en zakelijke kansen.

Invloed: Als deelnemer aan normontwikkeling speel je een actieve rol bij het vormgeven van de toekomst van onze industrie.

Toegang tot innovatie: Je blijft op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen en best practices binnen de staalindustrie.

Is dit iets voor jou? Neem dan contact met ons op via voor meer informatie.

Wil je Belgische of Europese normen bijsturen zonder lid te worden van een normcommissie? Via het Public Enquiry Portal van het NBN kan je de normontwerpen bekijken tijdens een openbaar onderzoek. Je kan commentaar geven maar niet stemmen.